Golf S2 PDF Print E-mail
 Beprotiškas 222 klubo projektas - Golf mk2 su S2 varikliu, skirtas "drag" lenktynėms 
Projekto istorija prasidėjo 2003m. rudenį, kai 222 klubas įsigijo sudaužytą automobilį AUDI Coupe S2, perdarytą gamyklinės Audi tuningo firmos Schmidt Motorsport SMS REVO. Šis standartinis 2.2 litro darbo tūrio turbininį variklį turintis automobilis išvystydavo 286AG pajėgumą. Nuspręsta automobilio variklį perkelti į kitą, lengvesnį automobilį, ir vėliau jį paruošti "Drago" lenktynėms.   

Projekto įgyvendinimas buvo pradėtas 2004m. sausio pabaigoje, pasirinkus VW Golf II automobilo kėbulą. Kadangi į VW Golf priekį šis variklis netilpo, o bagažinėje bulvių vežioti neplanavom, variklį patalpinome automobilio salone, už vairuotojo. Golfe teko atsisakyti priekinių varančiųjų ratų, taip Lietuvoje "gimė" pirmasis Golfas, varomas galinių ratų.

Iš standartinio Golf automobilio buvo išmesta viskas, kas nereikalinga - variklis, stabdžiai, sėdynės ir kt. Pilnai išlengvinus automobilį, jį jau galėjome pakelti tryse. Vėliau buvo sustiprintas automobilio kėbulas, įvirinti saugos lankai, įmontuotas Audi variklis. 

Praėjus mėnesiui nuo projekto pradžios buvo užvestas variklis, dar po poros savaičių automobilis sėkmingai atlaikė išbandymą gatvėse, ir buvo "aplaistytas" 222 klubo susitikime.